24 mei 2019 vrijdag
00.49 - Veghel
dageraad:
zon op:
ochtend:02.30
middag:
namiddag:
avond:
nacht:

Persbericht naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs

14 Kasım 2015 Cumartesi | 1485 maal gelezen.

De afgrijselijke aanslagen in Parijs op 13 november 2015 zijn niet alleen gericht op een land, gebied of werelddeel, maar zijn een aanslag op alle menselijke waarden met vrede als gemeenschappelijke waarde.

Als Nederlandse moslims, aanhangers van een religie die vrede hoog in het vaandel heeft, maken we ons zorgen en hebben we verdriet om deze terroristische daad in Frankrijk, maar ook om alle andere aanslagen in de wereld gebaseerd op haat, discriminatie en terreur. 

Deze onmenselijke aanslagplegers en degenen die deze terroristen aansturen, hebben geen respect voor Allah, noch voor mensen of ander leven.

Wij roepen op om gezamenlijk alle gewelddadigheden over de hele wereld gericht op de mensheid te overdenken en dringend aan preventieve oplossingen te werken.

Dit soort terroristische aanslagen worden door sommigen helaas ook aangegrepen om een zondebok te maken van een geloofsgemeenschap die genade beoogt voor allen. Eventuele acties die hieruit volgen zijn net zo erg als de barbaarse aanslagen van de terroristen.

Wij veroordelen de gewelddadige aanslagen en voelen intens mee met het grote verdriet van het Franse volk, wat een verdriet is van de hele mensheid. Wij bidden dat de mensheid verder beschermd wordt tegen dit soort treurige gebeurtenissen en nodigen iedereen uit om met ons mee te bidden.

Bestuur Islamitische Stichting Nederland