19 juni 2019 woensdag
06.08 - Veghel
dageraad:
zon op:
ochtend:02.30
middag:
namiddag:
avond:
nacht:

Leerlingen van de Veghelse Selimiye Moskee winnen opnieuw prijzen

15 Nisan 2014 Salı | 2541 maal gelezen.

Gedurende de maand maart zijn er door de Islamitische Stichting Nederland (ISN) meerdere wedstrijden georganiseerd in verschillende categorieën onder de leerlingen van de ISN moskeeën.

Na de regionale wedstrijden wisten Selim Evlek, Enis Hamurcu en de groep Abdurrahman Çaliskan, Ertan Kaya en Zafer Yazici zich te kwalificeren voor de landelijke finales die begin deze maand zijn gehouden.

Selim Evlek nam deel aan de Azan-oproep wedstrijd. Met zijn mooie stem werd hij derde in regio Brabant. Hij mocht deelnemen aan de landelijke finales. Ondanks zijn goede prestatie werd dit door de jury niet genoeg gezien voor de eerste drie plaatsen.

Hamdi Akyol werd tweede met de preekwedstrijd. In de finales kwam hij niet in de bovenste rij terecht.

Enis Hamurcu deed mee aan de 40 Hadith wedstrijd. Deze wedstrijd werd dit jaar voor de eerste keer gehouden. Leerlingen moeten 40 overleveringen van de Profeet Muhammed (v.z.m.h.) in het Turks en Nederlands uit hun hoofd leren. Enis werd eerste in de regio en tweede met de landelijke finales.

Het grootste nieuws kwam op 6 april vanuit Rotterdam. Hier deden Abdurrahman Çaliskan, Ertan Kaya en Zafer Yazici mee aan de quizwedstrijd over godsdienst- en algemene kennis. Eerder hadden ze zich als tweede geplaatst in de regio. In Rotterdam werden de landelijke finales gehouden en werden ze hier de eerste onder de jongeren van alle moskeeën.

Eren Genç, Mustafa Arisoy (beide Koran leeswedstrijd) en Burak Akillar (Azan-oproep wedstrijd) hebben ook goed gepresteerd met de kwalificatierondes, maar zijn niet in aanmerking gekomen voor de finales.

ISN Veghel - Selimiye Moskee feliciteert alle leerlingen die deelgenomen hebben aan de wedstrijden en wenst ze nog vele successen in hun toekomst. Ook bedanken we onze imam, de ouders van de leerlingen en iedereen die hun trouwe steun hebben betuigd.